Fiskeregler

Fiskekortet är personligt och får ej överlåtas. För alla fiskekort får barn upp till 15 år fiska gratis i målsmans sällskap som måste ha löst giltigt fiskekort. Fiske med handredskap och endast ett spö per person och fiskekort får användas.

  • Vindelälven

Allt fiske enligt gällande nationella myndighetsföreskrifter.

Älv sträckan från skolan i Ekorrsele till och med Holmforsen. På sträckan är enbart flugfiske tillåtet. Minimimått på sträckan är för harr och öring vara 40 cm. Endast EN (1) fisk får tas tillvara per fiskare och fiskedygn och denna skall då alltså hålla stadgat minimimått för denna sträcka. Fiskerättsägare undantas från dessa regler, men fiskerättsägare skall bedriva sitt fiske på ett sådant sätt att det inte stör kortfiskegästerna eller äventyrar uppbyggnaden av fiskbeståndet.

Öring

Fiskeperiod: 1/5 – 31/8 samt 15/10 – 31/12 övriga tider fiskeförbud. Minimimått 35cm. Max EN (1) öring per fiskare och dag. All övrig öring skall ovillkorligen återutsättas med största varsamhet till vattnet

Lax

Fiskeperiod: 19/6 – 31/8 övriga tider fiskeförbud. Intervallmått 50-65cm. Max EN (1) hanlax per fiskare och dag.

Harr

Fiskeförbud 15/4 – 31/5. Minimimått 35cm och maximalt FEM (5) harrar per fiskare och dag.

För att freda öring & lax inför lekperioden och begränsa harrfisket är det förbjudet att fiska efter dessa arter från den 1 september fram till isläggning, fiske på selen efter andra arter är dock tillåtet.

  • Djuptjärn och Rödingtjärn

Ej minimimått i inplanterade vatten. Maximalt tre fiskar per fiskare och kort får fångas. Fiske från båt är ej tillåtet. Fiske från flytring är dock tillåtet.

Köp fiskekort via Swish

Numera är det enklaste sättet att köpa fiskekort för vårt område är via denna sida eller med Swish. Swisha summa, typ av kort ni vill köpa till nummer 123–4486304.